Zupa ogórkowa z dynią

4.98 (175 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Tę zupę wymyśliłam naprędce tuż przed wizytą niezapowiedzianych gości.

Składniki:

  • 50 dag serc z kurczaków
    4 marchewki
    1/2 selera
    pietruszka
    por
    4 duże ogórki kiszone
    60 dag dyni
    sól
Wystaw ocenę:

4.98 (175 ocen)

Zobacz również:

Zupy Ogórki kiszone Ser

Zupa ogórkowa z dynią - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Zupa ogórkowa z dynią 1. Warzywa myjemy. Marchewki, selera, pietruszkę i dynię obieramy. Z dyni usuwamy gniazdo nasienne. Pora oczyszczamy i z marchewkami kroimy w krążki, a selera i pietruszkę w dużą kostkę. Ogórki i miąższ dyni ścieramy
    na tarce o dużych oczkach.
  • 2. Serca myjemy i zalewamy ok. 2 l wody. Gotujemy ok. 30 minut. Następnie dodajemy marchewkę, selera i pietruszkę. Gotujemy jeszcze 10 minut.
    Wsypujemy dynię i pora i gotujemy następne 10 minut. Dodajemy ogórki. Doprawiamy do smaku solą. Chwilę gotujemy.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Dynia

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PP_10-2011

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować