Pierwszy raz zrobiłam ogórkową z dodatkiem szpinaku,jest bardzo dobra więc polecam.
50 min
Składniki:
1,5 l wywaru z warzyw
8 dag cebuli
25 dag wieprzowiny bez kości
30 dag ogórków kwaszonych
10 dag szpinaku mrożonego
100 ml śmietany
2 dag mąki
3 ziemniaki
sól,pieprz i czosnek do smaku
tłuszcz do smażenia
Zupa ogórkowa po rusku - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Cebulę obrać,drobno pokroić.Mięso umyć pokroić w kostkę,podsmażyć,dodać cebulę,lekko zrumienić,zalać wywarem i ugotować.Ogórki zetrzeć na tarce lekko podsmażyć na maśle ,następnie wraz ze szpinakiem połączyć z zupą,pod koniec gotowania dodać ziemniaki pokrojone w kostkę,oraz śmietanę wymieszaną z mąką,chwilę pogotować ,doprawić do smaku solą pieprzem i czosnkiem.
Komentarze