Zupa ogórkowa po rusku

0 (0 ocen)

  • 50 min

Pierwszy raz zrobiłam ogórkową z dodatkiem szpinaku,jest bardzo dobra więc polecam.

  • 50 min

Składniki:

  • 1,5 l wywaru z warzyw
    8 dag cebuli
    25 dag wieprzowiny bez kości
    30 dag ogórków kwaszonych
    10 dag szpinaku mrożonego
    100 ml śmietany
    2 dag mąki
    3 ziemniaki
    sól,pieprz i czosnek do smaku
    tłuszcz do smażenia

Zupa ogórkowa po rusku - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Cebulę obrać,drobno pokroić.Mięso umyć pokroić w kostkę,podsmażyć,dodać cebulę,lekko zrumienić,zalać wywarem i ugotować.Ogórki zetrzeć na tarce lekko podsmażyć na maśle ,następnie wraz ze szpinakiem połączyć z zupą,pod koniec gotowania dodać ziemniaki pokrojone w kostkę,oraz śmietanę wymieszaną z mąką,chwilę pogotować ,doprawić do smaku solą pieprzem i czosnkiem.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy