Zupa ogórkowa na słodko

4.5 (157 ocen)

  • 50 min

Ogórkowa powstała dzięki koleżance która nie wyobraża sobie zupy bez słodkiej śmietany. I ja postanowiłam spróbować- efekt? Na prawdę super :)

  • 50 min

Składniki:

  • Na duży garnek zupy :
    3 l wody
    3 skrzydełka
    5 parówek delikatesowych
    6 dużych ogórków kiszonych
    5 ziemniaków
    1 mała śmietana 18%
    2 śmietany 30% (500ml)
    2 marchewki
    1 kostka rosołowa
    sól , pieprz ,majeranek, liść laurowy , ziele angielskie
Wystaw ocenę:

4.5 (157 ocen)

Zobacz również:

Zupy Zupa ogórkowa

Zupa ogórkowa na słodko - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • słodka ogórkowa 1. Wodę zagotowujemy na skrzydełkach , zbieramy zawiesiny.
    Dodajemy kostkę rosołową , liść laurowy,ziele angielskie, obrane, pokrojone w kostkę ziemniaki -gdy zrobią się pół miękkie dodajemy startą marchew i ogórki kiszone ( wraz z wytworzonym sokiem)
    Gotujemy do zmięknięcia warzyw, dodajemy przekrojone na pół parówki-doprawiamy.
    Odlewamy ok pół l wywaru mieszamy go energicznie ze śmietaną 18% a następnie 30% ( jedno opakowanie)-wlewamy do zupy.
    Zupkę rozlewamy w talerze , polewamy odrobiną śmietany 30%.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować