Zupa ogórkowa na ogonach wieprzowych

3.75 (4 ocen)

  • 10 min
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Zapraszam na pyszną zupkę ogórkową z ziemniakami i ryżem ugotowaną na ogonach wieprzowych, chcecie przepis ? w takim wypadku zapraszam pod podany link

  • 10 min
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 2 ogony wieprzowe około 500 g,
    1 duża marchew,
    1 duży korzeń pietruszki,
    2 liście laurowe,
    6 ziarenek ziela angielskiego,
    6 - 8 sztuk większych ziemniaków,
    4 większe ogórki kiszone,
    0,5 szklanki soku z ogórków kiszonych,
    4 łyżki ryżu z warzywami,
    5 łyżek z górką śmietany 18 %,
    1 łyżeczka z górką cukru,
    1 - 1,5 łyżki przyprawy uniwersalnej,
    1 łyżka suszonej natki pietruszkiWlać
Wystaw ocenę:

3.75 (4 ocen)

Zobacz również:

Zupy

Zupa ogórkowa na ogonach wieprzowych - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • zupa 1. Wlać do garnka 2,5 -3 litry wody dodać ogony oraz marchew i korzeń pietruszki pokrojone dowolnie, zagotować a następnie na wolnym ogniu gotować do miękkości mięsa, gdy mięso jest miękkie dodać ziemniaki oraz ryż i gotować do ich miękkości
  • zupa 2. Gdy ziemniaki z ryżem są już miękkie wtedy dodać starte na tarce jarzynowej drobnej ogórki oraz wodę z ogórków i pogotować przez 5 minut
  • zupa 3. Po gotowaniu się zupy z ogórkami dodać przygotowaną śmietanę zagotować na średnim ogniu przez 2 - 5 minut zdjąć z ognia i wsypać suszoną natkę pietruszki
  • zupa 4. Gotową zupę można zajadać z dowolnym pieczywem
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Kiszone ogórki

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Gotowanie Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować