ZUPA OGÓRKOWA - BEZ KOSTKI rosołowej

4.49 (174 ocen)

Odkąd gotuję dla moich córeczek nie używam kostek rosołowych ani vegety a zupy i tak wychodzą mi pyszne. Polecam spróbować !

Składniki:

  • noga z kurczaka, małe żeberko
    2 ogórki kiszone lub konserwowe
    marchew
    pietruszka
    cebula
    śmietana 18%
    łyżka masła
    sól, pieprz, ziele ang, listek laurowy reszta wg uznania
Wystaw ocenę:

4.49 (174 ocen)

Zobacz również:

Zupy

Zupa ogórkowa - bez kostki rosołowej - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mięso gotować na małym ogniu ok 30 min. w tym czasie obrać jarzyny i zetrzeć na tarce na dużych oczkach. cebulę drobno posiekać. Na patelni roztopić masło chwilę zeszklić cebulę, wsypać startą marchew i pietruszkę. Smażyć ok 5 min po czym wsypać do garnka z mięsem. gotować ok 20 min. wrzucić starte ogórki, doprawić do smaku przyprawami wg swoich upodobań. Podawać z osobno ugotowanym ryżem , makaronem lub ziemniakami.

Porady

Radzę posolić zupę po dodaniu ogórków bo one są zwykle dość słone. Można do zupy dolać trochę wody z ogórków jeżeli ktoś lubi ostrzejsze smaki

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Marchewka Śmietana Ogórek

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować