Zupa ogórkowa

5 (178 ocen)

  • 40 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

To moja ulubiona zupa uwielbiałam ją od dziecka i tak jest do dziś.

  • 40 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 1 marchew
    1 pietruszka korzeń
    słoik ogórków kiszonych
    2 łyżki mąki
    1/2 szklanki kwaśnej śmietany
    1 kostka rosołowa
    5 łyżek ryżu
    pieprz kolorowy
    pęczek koperku
    sól
Wystaw ocenę:

5 (178 ocen)

Zobacz również:

Zupy Zupa ogórkowa

Zupa ogórkowa - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Włoszczyznę obrać, zetrzeć na tarce o dużych oczkach, a ogórki na małych oczkach. Zalać wodą, dodać kostkę rosołową,wodę z ogórków, sól pieprz i gotować.
  • 2. Po chwili dodać wypłukany ryż. Gdy ryż i warzywa będą miękkie zabielić zupę śmietaną i mąką.Zagotować i doprawić do smaku. Dodać posiekany drobno koperek.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Ryż

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować