Zupa ogonowa

  • wyświetlono: 1844 |
  • dodany do książki kucharskiej: 0 |
  • polecenia: 0

Sycąca zupa i bardzo smaczna.Często ją gotuję.

  • 6 porcje
  • Łatwy

Składniki

- ogon wolowy w plastrach: 1 kilogram
- marchewka: 2 sztuki
- cebula: 2 sztuki
- olej: 3 łyżki
- listek laurowy: 1 sztuka
- natka pietruszki: 1 łyżka
- woda: 2 litry
- czerwone wino: 400 mililitrów
- sól: 1 łyżeczka
- pieprz: 1 łyżeczka

Sposób przygotowania przepisu:

Zupa ogonowa

  • 1. Pokrojonego w kawałki ogona oczyszczamy z tłuszczu, solimy i doprawiamy pieprzem. Warzywa myjemy i kroimy w paski. W dużym garnku obsmażamy na tłuszczu mięso ze wszystkich stron. Dodajemy warzywa, chwilkę dusimy, wlewamy wodę, wino, dodajemy posiekane zioła. Gotujemy powoli ok. 3 godz. Przecedzamy przez sito, wystudzimy, zdejmujemy z powierzchni tłuszcz.. Doprawiamy solą i pieprzem. Mięso obieramy z kości, kroimy w kostkę i wrzucamy do zupy.

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Tagi

zimazupakuchnia polskakonkurs2010dr

Komentarze

Podobne przepisy

zupa buraczkowa

Dodane przez: Klaudia0318

Zupa buraczkowa

Pyszna zupa buraczkowa z warzywami.

Zupa klopsowa

Dodane przez: kuchenny świat

Zupa klopsowa

Zapraszam na pyszną i sycąca zupę...

Zupa chińska

Dodane przez: Martyna1991

Zupa chińska

Rozgrzewająca zupa chińska z kurczakiem....

Zupa musztardowa

Dodane przez: dagita

Zupa musztardowa

Szybka w przygotowaniu, syta i...

Zupa koperkowa

Dodane przez: Bellapi

Zupa koperkowa

W ogrodzie pięknie rośnie koper....

image-056nxiv

Dodane przez: wiesiołek

Zupa solianka

Zupa solianka to wspaniały pomysł...

TO CIĘ RÓWNIEŻ ZAINTERESUJE