Zupa o smaku włoskim

4.33 (3 ocen)

Bardzo smaczna, oryginalna i kolorowa

Składniki:

  • 1,5 litra bulionu z kury
    mieszanka mrożona "Warzywa na patelnię po włosku"
    1 cebula
    łyżka masła
    serek topiony paprykowy
    200g makaronu świderki
    sól, pieprz
Wystaw ocenę:

4.33 (3 ocen)

Zobacz również:

Zupy

Zupa o smaku włoskim - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Do gotującego się bulionu wrzucamy mrożone warzywa. Na maśle zrumieniamy pokrojoną w kostkę cebulę i dodajemy ją do zupy. Gotujemy 15-20 minut.
  • 2. Do garnka dosypujemy przyprawę włoską, która była razem z warzywami mrożonymi w torebce. Między czasie gotujemy makaron w oddzielnym garnku.
  • 3. Serek topiony rozrabiamy z wodą przy pomocy widelca, dolewamy czerpak gorącego bulionu i wlewamy do garnka. Po zagotowaniu doprawiamy ewentualnie do smaku solą czy pieprzem.
  • 4. Do zupy dodajemy ugotowany makaron i możemy już jeść.

Porady

Zamiast mrożonych warzyw możemy użyć świeżych, przyprawy również możemy sami wybrać.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować