Zupa neapolitańska serowa

0 (0 ocen)

lekka i tania

Składniki:

  • 1 duży por,
    2 serki topione,
    2 marchewki,
    sól, pieprz,
    natka pietruszki,
    2 łyzki masła,
    1 ½ l bulionu drobiowego,
    ½ szkl. ugotowanego makaronu,
    kawałek sera żółtego pokrojonego w kostkę

Zupa neapolitańska serowa - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Pora kroimy w plastry, marchewkę obieramy, ścieramy na tarce. W garnku rozpuszczamy masło, dodajemy pora i marchewkę, chwilę przesmażamy, zalewamy bulionem, dodajemy pietruszkę, gotujemy do miękkości składników. Pod koniec gotowania dodajemy pokrojony w kostkę serek, gotujemy aż się rozpuści. Dorzucamy ugotowany makaron. Na talerze wykładamy zupę, układamy kostki sera żółtego.

Komentarze

Podobne przepisy