Zupa naleśnikowa

0 (0 ocen)

  • 1 godz. 10 min
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Smakuje wybornie.

  • 1 godz. 10 min
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • Porcja rosołowa z kurczaka 1 kg
    Marchewka 2 szt.
    Korzeń pietruszki 1 szt.
    Laska selera naciowego
    Cebula biała 1 szt.
    Natka pietruszki
    Sól i pieprz
    Naleśnik 10 szt.
    Maggi do smaku

Zupa naleśnikowa - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Wykonanie zupy:
    Do garnka z zimną wodą włożyć umyte mięso. Zagotować i usunąć szumowiny, zmniejszyć ogień i gotować około pół godziny, następnie dodać obrane i oczyszczone warzywa , przyprawy i gotować na bardzo małym ogniu przez godzinę. W razie potrzeby doprawić przyprawą maggi. Naleśniki zrolować, pokroić w cienkie krążki, rozłożyć na talerze zalać rosołem i posypać posiekaną natką pietruszki. Smacznego.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy