Zupa na mleku kokosowym

0 (0 ocen)

  • 60 min

„Mleko ko kokosowe i sos sojowy nadaje zupie niepowtarzalny smak”

  • 60 min

Składniki:

  • • podwójna pierś z kurczaka
    • 25 dag pieczarek
    • 4 ząbki czosnku
    • 1 czerwona papryka
    • szklanka groszku (może być mrożony)
    • pół kapusty pekińskiej
    • 2 litry bulionu
    • puszka mleka kokosowego (400 ml)
    • sos sojowy
    • sól, pieprz
    • tłuszcz do smażenia

Zupa na mleku kokosowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Piersi solimy, pieprzymy i podsmażamy na patelni na złoty kolor. Pieczarki kroimy w plasterki, paprykę w cienkie paseczki a czosnek przeciskamy przez praskę. Wszystkie warzywa podsmażamy do czasu aż zmiękną. Do garnka wkładamy mięso i warzywa. Zalewamy bulionem. Gotujemy ok. 15 minut. Dokładamy poszatkowaną kapustę, groszek, mleko kokosowe. Gotujemy jeszcze ok. 10 minut. Doprawiamy do smaku solą, pieprzem i sosem sojowym.

Komentarze

Podobne przepisy