Zupa na boczku z jajkiem

0 (0 ocen)

  • 40 min

Tania i szybka zupa

  • 40 min

Składniki:

  • 300g boczek wędzony lub parzony
    8szt ziemniaki duże
    2 ząbki czosnek
    barszcz biały z torebki lub butelki
    jajka gotowane na twardo
    do smaku Kucharek - uniwersalna
    do smaku pieprz czarny mielony
    2 listki liść laurowy
    3 ziarenka ziele angielskie
    szczypiorek do posypania

Zupa na boczku z jajkiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Boczek zalewamy wodą,dodajemy pokrojone w kostkę ziemniaki,ziele ,liść,kucharek i czosnek ,gotujemy na wolnym ogniu ,aż ziemniaki będą miękkie.Zaprawiamy barszczem i jeśli jest taka potrzeba doprawiamy.Gotową zupę wylewamy na talerz,dodajemy jajko i posypujemy szczypiorkiem.

Komentarze

Podobne przepisy