Zupa miso z pak choy i grzybami shimeji

  • wyświetlono: 1813 |
  • dodany do książki kucharskiej: 1 |
  • polecenia: 0

Jedząc ją, od razu ma się wrażenie, że robi się coś dobrego dla swojego organizmu. Pasta miso, glony i warzywa to niemal kulinarny odpowiednik tygodniowego pobytu w sanatorium;)

PolskaGotuje
  • 2 porcje
  • Łatwy

Składniki

- kapusta pak choy: 1 sztuka
- glony wakame: 2 łyżki
- grzyby shimeji: 1 opakowanie
- pasta miso: 1 łyżka
- makaron soba: 1 opakowanie
- kiełki słonecznika: 1 opakowanie
- bulion dashi: 0.5 litra

Sposób przygotowania przepisu:

Zupa miso z pak choy i grzybami shimeji

  • 1. Glony zalać zimną wodą, (po chwili powinny podwoić objętość). Do gotującego się bulionu, dodać warzywa. Gotować aż staną się miękkie. Dodać pastę miso, ugotowany wcześniej makaron, glony i kiełki słonecznika.

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Tagi

zupagrzybykuchnia Japońskasmaki_lataglony wakamepak choygrzyby shimeji

Komentarze

Podobne przepisy

zupa grzybowa

Dodane przez: Darmiona

Zupa z suszonymi grzybami

Prosta, aromatyczna i pyszna zupa...

image-298t1lb

Dodane przez: Sliczna6

Zupa z pęczakiem, grzybami i pieczarkami

Dobra aromatyczna zupa

Zupa pak choi

Dodane przez: Gregorhspeed

Zupa pak choi

Kuchnia chińska

Fasolowa z grzybami i brokułem

Dodane przez: edytaha

Zupa fasolowa z grzybami i brokułem

Pyszna modyfikacja zupy fasolowej,...

zupa miso

Dodane przez: BonAppetitMalgorzata

Zupa miso

Miso-shiru – tradycyjna japońska...

Zupa warzywna z grzybami i soczewicą

Dodane przez: Gregorhspeed

Zupa warzywna z grzybami i soczewicą

Kolejna zupa z serii czyszczenie...

TO CIĘ RÓWNIEŻ ZAINTERESUJE