Zupa miso z pak choy i grzybami shimeji

4.49 (162 ocen)

  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Jedząc ją, od razu ma się wrażenie, że robi się coś dobrego dla swojego organizmu. Pasta miso, glony i warzywa to niemal kulinarny odpowiednik tygodniowego pobytu w sanatorium;)

  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • - kapusta pak choy: 1 sztuka
    - glony wakame: 2 łyżki
    - grzyby shimeji: 1 opakowanie
    - pasta miso: 1 łyżka
    - makaron soba: 1 opakowanie
    - kiełki słonecznika: 1 opakowanie
    - bulion dashi: 0.5 litra
Wystaw ocenę:

4.49 (162 ocen)

Zobacz również:

Zupy

Zupa miso z pak choy i grzybami shimeji - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Glony zalać zimną wodą, (po chwili powinny podwoić objętość). Do gotującego się bulionu, dodać warzywa. Gotować aż staną się miękkie. Dodać pastę miso, ugotowany wcześniej makaron, glony i kiełki słonecznika.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Grzyby Grzyby shimeji

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Japońska

Podobne przepisy

To może cię zainteresować