Zupa minestrone - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Czosnek i cebulę drobno pokroić dać na rozgrzany tluszcz lekko podsmażyć.
Marchew, por, łodygi selera, , cukinię i fasolkę szparagową pokroić na mniejsze części (talarki lub kostkę). Dodać do cebuli i smażyć przez kolejne ok 5 min..
2.Mięso oczyścić, pokroić w kostkę, można lekko przyprawić solą i pieprzem. Dodać do warzyw, dusić do miękkości.
3.Warzywa podlać bulionem dodać pomidory z puszki pokrojone na mniejsze kawałki, przecier pomidorowy, i czerwoną fasolę, doprawić solą i pieprzem.
4.Makaron ugotować w osobnym garnku w osolonej wodzie (ok. 10 minut). Odcedzić, przelać zimną wodą i dodać do zupy.
5.Na koniec dać oregano, bazylię, doprawić solą, pieprzem czerwoną papryką.
Wykładać na talerze, posypać startym serem i swieżą bazylią.
Komentarze