Zupa mięsna z oliwkami

0 (0 ocen)

Nietypowa, dla tych, którzy lubią ekperymentować w kuchni :)

Składniki:

  • 1 litr bulionu z kurczaka
    200 g szynki w kawałku
    100 g parówek
    150 g piersi z kurczaka (lub indyka)
    cebula
    5 ogórków konserwowych
    8 czarnych oliwek
    12 zielonych oliwek
    oliwa z oliwek
    sól himalajska, świeżo mielony czarny pieprz
    3 listki laurowe

Zupa mięsna z oliwkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Do gotowego bulionu dodaj posiekana i podsmazona cebulę. Dorzuć pokrojną pierś z kurczaka i podgotuj aż mięso będzie miękkie. Dodaj reszte pokrojonych składników i przyprawy. Gotuj jeszcze przez około 15 minut.
    Podawaj z chlebem.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy