Zupa meksykańska z kuleczkami mięsnymi

0 (0 ocen)

  • 50 min
  • Dla 5 osób
  • Średni

Bardzo dobra treściwa, pikantna zupa, którą warto zrobić .

  • 50 min
  • Dla 5 osób
  • Średni

Składniki:

  • Składniki na kuleczki:
    • ½ kg mięsa mielonego
    • jajko
    • Pieprz
    • Sól
    • Chili
    • Cebula drobno pokrojona
    • Majeranek
    • 3 łyżki bułki tartej
    • 3 łyżki śmietany 18%
    Dodatkowo:
    • 1 puszka kukurydzy
    • 2 puszki fasolki czerwonej
    • 2 słoiki sosu meksykańskiego
    • ½ kg pieczarek
    • Zioła Prowansalskie
    • ½ kg ziemniaków
    • 2 kostki rosołowe

Zupa meksykańska z kuleczkami mięsnymi - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • ziemniaki 1. Ziemniaki obieramy i kroimy w kostkę, następnie zalewamy wodą, solimy i gotujemy
  • kotlety 2. Wszystkie składniki na kuleczki mieszamy razem, robimy mały kuleczki wielkości orzech i smażymy na rozgrzanym oleju.
  • kostki 3. Do ziemniaków dokładamy kostki rosołowe.
  • fasolka 4. Wlewamy łącznie z sosem fasolkę.
  • kukurydza 5. Następnie również sosem kukurydzę
  • pieczarki 6. Pieczarki kroimy w kostkę, dokładamy do zupy.
  • zioła 7. Przyprawiamy ziołami.
  • sos 8. Dodajmy sosy meksykańskie.
  • kuleczki 9. Na koniec wkładamy kuleczki, chwilę gotujemy.
  • zupa 10. Zupa gotowa.
    Smacznego.

Porady

Zachęcam jest to bardzo szybkie wykonanie i warto zupa jest pyszna.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy