Zupa meksykańska z kiełbasą

4.5 (172 ocen)

  • 45 min

Wyśmienicie smakuje pospana żółtym serem

  • 45 min

Składniki:

  • Składniki:

    * 2 kostki rosołowe

    * 0,5 kg pieczarek

    * czerwona papryka

    * 3 cebule

    * 35 dag wędzonej kiełbasy

    * puszka czerwonej fasoli

    * 3 łyżki koncentratu pomidorowego

    * sól, pieprz, słodka paprka

    * łyżka mąki do zagęszczenia
Wystaw ocenę:

4.5 (172 ocen)

Zobacz również:

Zupy

Zupa meksykańska z kiełbasą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Kostki rozpuścić w 2 litrach wody. Dodać podsmażone na patelni pieczarki pokrojone w plastry. Paprykę kroimy na cienkie paseczki, cebulę w kostkę a kiełbasę w półplasterki. Wszystko podsmażam na patelni i również dodajemy do zup. Wszystko gotujemy ok. 15 minut. Dokładamy fasolę i koncentrat pomidorowy. Zupę zaciągamy mąką, doprawiamy do smaku solą, pieprzem i słodką papryką.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Meksykańska

Podobne przepisy

To może cię zainteresować