Zupa meksykanska dla jarosza

0 (0 ocen)

Bardzo lubię zupy na ostro, a w szczególności teraz gdy na zewnątrz jest bardzo zimno, przyrządzam je bardzo często.

Składniki:


  • pieczarki 7 szt.
    cebula biała pol szt.
    czosnek 2 ząbki
    papryka czerwona pol szt.
    papryka zielona pol szt.
    papryka żółta pol szt.
    fasola czerwona z puszki pol puszki
    kukurydza w puszce pol puszki
    natka pietruszki 3 łyżki
    ziele angielskie całe 4 ziarna
    papryka słodka mielona 1 łyżeczka
    chili pieprz cayenne pol łyżeczki
    czarny pieprz mielony Prymat
    sól
    koncentrat pomidorowy 3 łyżki
    majeranek 1 łyżeczka
    mielony kminek pol łyżeczki
    olej do smażenia

Zupa meksykanska dla jarosza - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Cebule I czosnek obrać, posiekać I podsmażyć na oleju. Następnie dodać pieczarki pokrojone w polplastry I podsmażyć. Papryki pokroić w grubą kostkę I dodać do pieczarek. Podlać wodą I dodać wszystkie przyprawy. Gdy papryka będzie miękka to dodajemy kukurydze, czerwoną fasolkę I koncentrat. Czekamy aż nasza zupa się zagotuje. Następnie przekładamy do miseczki I posypujemy posiekaną natką pietruszki.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy