Zupa meksykańska

0 (0 ocen)

  • 60 min

To ulubiona zupa mojego chłopaka, a jej zaletą jest łatwość i szybki czas przygotowania.

  • 60 min

Składniki:

  • 2 l soku pomidorowego
    500 g mięsa mielonego
    1 puszka czerwonej fasoli
    1 puszka białej fasoli
    1 puszka kukurydzy
    1 duża cebula
    3 ząbki czosnku
    1 czerwona papryka
    1 żółta papryka
    100 g sera
    słodka papryka
    ostra papryka
    pieprz
    sól
    zioła prowansalskie
    3 łyżki oleju

Zupa meksykańska - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. W dużym garnku rozgrzewamy olej i wrzucamy posiekaną cebulę. Gdy się zeszkli dodajemy zmiażdżone ząbki czosnku i mięso mielone. Przyprawiamy solą.
  • 2. Gdy mięso się usmaży dodajemy pokrojone papryki i smażymy 5 minut. Następnie wlewamy sok i doprowadzamy do wrzenia.
  • 3. Fasolę i kukurydzę płuczemy i dodajemy do zupy. Całość przyprawiamy do smaku i gotujemy około 40 minut.
  • 4. Gotową zupę rozlewamy do miseczek i posypujemy startym serem

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy