Zupa meksykańska

0 (0 ocen)

  • Dla 6 osób
  • Średni

Danie dla ludzi którzy lubią wyrazisty smak.

  • Dla 6 osób
  • Średni

Składniki:

  • 3 marchewki
    3 papryki czerwone
    2 cebule czerwone
    puszka kukurydzy
    puszka czerwonej fasoli
    puszka pomidorów krojonych z chili
    ketchup lub przecier ostry
    pół opakowania papryki słodkiej
    sól himalajska
    czosnek
    pieprz ziołowy
    wegeta
    pieprz cayen
    0,5 kg miesa mielonego z łopatki
    pietruszka swieża
    tarty zółty ser

Zupa meksykańska - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Na patelni rozgrzać łyżke oliwy z oliwek lub oleju. Smażyć mięso .Następnie cebule. Przelać do garczka .Dodać pokrojoną w kostkę marchewkę oraz paprykę .Zalać wodą oraz pomidorami z puszki.Gotować do miękkości.Gdy marchew bedzię miekka dodać fasolkę oraz kukurydze po odcedzeniu oczywiscie. Gotować 20 min na końcu przyprawy w zależności od osobisty upodobań.Ja zrobiłam na ostro.Na końcu dodać przecier lub ketchup.Zagotować i Smacznego

Porady

Można posypać pietruszką lub startym serem.Podawać solo lub z ryżem czy bagietką.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy