Zupa meksykańska

0 (0 ocen)

  • 60 min

Przepis znalazłam w internecie, ale troszkę go zmieniłam.

  • 60 min

Składniki:

  • - 50 dag mięsa mielonego z indyka
    - 2 cebule
    - 25 dag pieczarek
    - puszka fasoli czerwonej
    - 3 ząbki czosnku
    - mały koncentrat pomidorowy
    - 2 marchewki
    - kawałek selera
    - 1 pietruszka
    - kawałek pora
    - 2 łyżki majeranku
    - 1 łyżeczka ziół prowansalskich
    - 2 łyżki oliwy z oliwek
    - sól i pieprz

Zupa meksykańska - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mięso i cebulę pokrojoną w kostkę obsmażyć na oliwie. W garnku zagotować wodę z warzywami pokrojonymi w kostkę (marchew, pietruszka, seler, por). Gotować do miękkości warzyw. Następnie dodać fasolę, pieczarki pokrojone w paseczki, majeranek. Jakby było mało wody to wlewamy tak aby warzywa były przykryte. Gotować 10 minut. Przyprawić przeciśniętym przez praskę czosnkiem, ziołami prowansalskimi, koncentratem pomidorowym, solą i pieprzem. Gotować 20 minut na wolnym ogniu. Od czasu do czasu mieszać by mięso nie przywarło. Smakujemy i doprawiamy jeśli trzeba.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy