Zupa meksykańska

4.51 (158 ocen)

  • 40 min

Przepis dostałam od sąsiadki, szybka i prosta zupa i bardzo pożywna

  • 40 min

Składniki:


  • 0,5 kg ziemniaków
    3 marchewki
    0,5 kg mięsa mielonego
    4 cebule
    1 puszka kukurydzy
    1 puszka białej fasoli
    1 puszka czerwonej fasoli
    7 ząbków czosnku
    1 litr soku pomidorowego
    Sól
    Pieprz
    Papryka czerwona słodka i ostra w proszku

Wystaw ocenę:

4.51 (158 ocen)

Zobacz również:

Zupy

Zupa meksykańska - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ziemniaki i marchew obrać, umyć i pokroić w małą kostkę. Do garnka wlać 2 litry wody i włożyć warzywa , gotować do miękkości. Do zupy włożyć kukurydzę i fasole z puszki wraz z zalewą.
    Na patelni przesmażyć pokrojoną w kostkę cebulę o posiekany czosnek i przesmażam z mięsem mielonym, następnie wszystko dodaje do zupy. Dolewam sok pomidorowy. Doprawiam solą, pieprzem i papryką.
    Całość jeszcze przez chwilę podgotowuję.

Porady

Zamiast mielongo można dać przesmażoną kiełbasę

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować