Zupa meksykańska

  • wyświetlono: 1104 |
  • dodany do książki kucharskiej: 2 |
  • polecenia: 0

bardzo smaczna, sycąca zupa, prosta w przygotowaniu

Kasia S
  • 6 porcje
  • 60min

Składniki

750 gram mieszanki warzywnej na zupę
0,5 kilograma mielonej szynki wieprzowej
1 słoik leczo pieczarkowego
1 słoiczek koncentratu pomidorowego
1 puszka czerwonej fasoli
4 średnie ziemniaki
olej do smażenia
sól do smaku

Sposób przygotowania przepisu:

Zupa meksykańska

  • 1. Mieszankę przełożyć do garnka. Ziemniaki obrać, opłukać, pokroić w kostkę i dodać do warzyw. Zalać wodą ponad warzywa. Posypać solą i ugotować do miękkości warzyw. W tym czasie na patelni rozgrzać olej. Smażyć na nim mięso. Często mieszając, żeby mięso się rozdzieliło. Gdy mięso się usmaży dodać do niego koncentrat pomidorowy. Wymieszać. Dodać do zupy razem z leczo pieczarkowym. Fasolkę odsączyć z zalewy i również dodać do zupy. Jeżeli zupa jest za gęsta można dolać do niej wody. Doprawić do smaku solą. Dokładnie razem wymieszać.

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Tagi

zupaobiad

Komentarze

Podobne przepisy

ZUPA MEKSYKAŃSKA Z MIĘSEM MIELONYM

Dodane przez: Kuchnia MagdaLeny

ZUPA MEKSYKAŃSKA Z MIĘSEM MIELONYM

Znakomita zupa...lekko ostra dzięki...

Zupa meksykańska

Dodane przez: juchab

Zupa meksykańska

Pyszna, sycąca zupa, której nikt...

Zupa meksykańska

Dodane przez: nika0402

Zupa meksykańska

Szybka zupa dla osób, które lubią...

Zupa meksykańska

Dodane przez: Konto nieaktywne

Zupa meksykańska

Zupa meksykańska

zupa meksykańska

Dodane przez: edysiaa8

Zupa meksykańska

Zupa bardzo pożywna bez fasoli

Pikantna meksykańska zupa

Dodane przez: dusiowa

ZUPA MEKSYKAŃSKA Z CHORIZO

Ta zupa jest idealna zarówno latem,...

TO CIĘ RÓWNIEŻ ZAINTERESUJE