Zupa marchwiowa z nutą pomarańczy

5 (171 ocen)

Zupy przecierane to moje ulubione. Są lekkie, zdrowe, rozgrzewające i nietuczące.

Składniki:

  • Składniki:
    - 0,5 kg marchwi,
    - 1 łyżka masła,
    - 1 cebula,
    - 1 pomarańcza,
    - 1 kostka bulionu drobiowego,
    - Pieprz, sól, imbir,
    - 4 łyżki śmietany,
    - Olej,
    - Kilka kromek chleba (3-4)
Wystaw ocenę:

5 (171 ocen)

Zobacz również:

Zupy

Zupa marchwiowa z nutą pomarańczy - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Cebulę kroimy w kostkę i rumienimy na oleju. Z kostki rosołowej robimy 1 litr bulionu. Marchew kroimy na mniejsze kawałki. Wrzucamy do bulionu i gotujemy około 15 minut. Dokładamy przyrumienioną cebulę i całość miksujemy. Dodajemy sok z pomarańczy oraz śmietanę. Doprawiamy do smaku. Zagotowujemy.
    Zupę podajemy z grzankami.
    Grzanki: Z kromek odkrawamy skórki. Środki kroimy w kostkę. Na patelni rozpuszczamy masło i rumienimy na nim chleb, tworząc chrupkie grzanki.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Marchewka Pomarańcze

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować