Zupa marchwiowa z chilli i selerem naciowym

0 (0 ocen)

  • 35 min
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Soczyście pomarańczowa, słodka z budzącą się po chwili nutą chilli i imbiru. Rozgrzewa i poprawia humor.

  • 35 min
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • -6 dużych marchwi
    -3 łodygi selera naciowego
    -mały kawałek świeżego imbiru
    -2 cebule
    -ząbek czosnku
    -2 łyżki masła
    -łyzeczka curry
    -1/2 łyżeczki słodkiej papryki
    -1/2 łyżeczki ostrej papryki
    -2 l bulionu
    -1/2 szkl. jogurtu naturalnego
    - 1/2 pęczka szczypioru
    -sól, pieprz
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Zupy Zupa krem Krem

Zupa marchwiowa z chilli i selerem naciowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Warzywa umyć i obrać. Pokroić. Czosnek, cebulę i imbir posiekać. Poddusić na rozgrzanym w garnku maśle. Dodać pokrojone wcześniej warzywa i podsmażyć ok 5 minut. Posypać curry i paprykami. Całość wymieszać.
    Do podsmażonych warzyw wlać bulion. Gotować ok. 20 minut aż marchew będzie miękka. Wszystko zmiksować i doprawić do smaku solą i pieprzem.
    Szczypior drobno posiekać i wymieszać z jogurtem. Podawać z kleksem jogurtu.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Marchewka

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować