Zupa marchewkowo - paprykowa z mlekiem kokosowym

0 (0 ocen)

  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Prosta, sycąca, pyszna. Jako dodatek proponuję drobny i dekoracyjny makaron - w moim przypadku były to mini-muszelki. Przepis ten to świetna podstawa do różnych "wariacji na temat".

  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:


  • - marchew: 4 sztuki
    - Czerwona papryka: 1 sztuka
    - cebula: 1 sztuka
    - czosnek: 2 ząbki
    - suszona żurawina: 10 sztuk
    - ziemniaki: 2 sztuki
    - mleko kokosowe: 1 opakowanie
    - drobny makaron: 100 gramów
    PRZYPRAWY:
    - tymianek suszony (lub 1 gałązka świeżego): 1 szczypta
    - koperek: 0.5 pęczka
    - kolendra świeża lub suszona: 0.5 pęczka
    - sos sojowy: 2 łyżki
    - pieprz: 1 szczypta
    - imbir mały kawałek (0.5 kciuka): 1 sztuka
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Zupy

Zupa marchewkowo - paprykowa z mlekiem kokosowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • zupa marchewkowo - paprykowa z mlekiem kokosowym 1. Wrzucamy do garnka obrane i pokrojone w nierówne kawałki warzywa, zioła, imbir i żurawiny. Możemy je chwilę przesmażyć na odrobinie oliwy albo zalać wodą i dusić do miękkości. Miksujemy. Doprawiamy sosem sojowym i mleczkiem kokosowym. Zagotowujemy. Podajemy np. z makaronem, ryżem, kurczakiem, mięsnymi pulpecikami albo bez niczego. Można posypać świeżą kolendrą.
  • 2. Jemy i się grzejemy!
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Czerwona papryka Makaron Marchewka Mleko Papryka

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Tajska Wegetariańska

Podobne przepisy

To może cię zainteresować