Zupa marchewkowa z mięsem mielonym i papryką

0 (0 ocen)

  • 30 min
  • Dla 4 osób
  • Średni

Jest bardzo smaczna i dobra nie tylko na jesienną czy zimową porę. Można ją przygotować o każdej porze roku, bo zawsze będzie wybornie smakować.

  • 30 min
  • Dla 4 osób
  • Średni

Składniki:

  • 1 szklanka=250
    Składniki:
    1,5 litra bulionu warzywnego
    30 dag mielonego mięsa wieprzowego
    4 marchewki
    2 papryki czerwone
    1 cebula biała
    3 ząbki czosnku
    4 łyżki koncentratu pomidorowego
    Sól, pieprz
    Papryka ostra w proszku
    Przyprawa do mięsa mielonego
    Olej do smażenia
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Zupa marchewkowa

Zupa marchewkowa z mięsem mielonym i papryką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mięso mielone obsyp obficie przyprawą do mięsa i podsmażaj około 10 minut na oleju. Cebulę obierz, pokrój i usmaż na złoty kolor. Marchewki obierz, pokrój, ugotuj, a następnie zmiksuj z dodatkiem wody na gładką masę. Papryki umyj, oczyść z gniazd nasiennych i piecz w piekarniku przez około 30 minut w temperaturze 190 stopni. W trakcie pieczenia przykryj folią, aby się nie spiekła za bardzo. Następnie zmiksuj tak samo jak marchewkę. Do garnka przełóż mięso, cebulę, przeciśnięty przez praskę czosnek, koncentrat, zmiksowaną marchewkę, paprykę oraz przyprawy do smaku. Zalej bulionem. Gotuj około 15-20 minut.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Marchewka Papryka Mięso mielone

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Europejska Gotowanie Lunch

Podobne przepisy

To może cię zainteresować