Zupa mango curry

0 (0 ocen)

  • 45 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Nie lada gratka dla fanów kuchni orientalnej. Owocowe połączenie bulionu drobiowego z niesamowitym aromatem mleka kokosowego.

  • 45 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 1 duże mango (tzw. premium)
    1,2 litra bulionu drobiowego
    23 g przyprawy thai curry
    165 ml mleka kokosowego
    2 łyżki listków tymianku
    200 g makaronu udon

Zupa mango curry - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Zupa mango curry 1. Mango obieramy, kroimy w kostkę, gotujemy w bulionie do jego miękkości. Miksujemy na gładko, dodajemy przyprawę, mleko kokosowe, zagotowujemy.

    Podajemy z makaronem udon i świeżymi listkami tymianku.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy