Zupa Magisterska

0 (0 ocen)

  • 50 min
  • Dla 7 osób
  • Łatwy

Pyszne danie jednogarnkowe, warzywa, mięso co nam więcej potrzeba, żeby najeść się do syta.

  • 50 min
  • Dla 7 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • • 1 kg łopatki wieprzowej
    • ½ kg ziemniaków
    • 2 marchewki
    • Cebula
    • Papryka żółta
    • Papryka czerwona
    • Cukinia
    • Papryczka chili
    • 2 kostki rosołowe
    • 3 listki laurowe
    • Olej do smażenia
    • 3 ziarna ziela angielskiego
    • ½ kg pieczarek
    • 200 ml przecieru pomidorowego
    • 2 łyżki maki pszennej
    • Sól
    • Szczypta chili
    • Pieprz
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Zupa magisterska - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • warzywa 1. Mięso kroimy w kostkę, solimy i prużymy na rozgrzanym oleju
    Ziemniaki obieramy, kroimy w kostkę, marchew obieramy kroimy w słupki, solimy i zalewamy wodą, gotujemy
    Cebule obieramy, drobno kroimy i prużymy na rozgrzanym oleju
    Do cebuli dodajemy pokrojone w paseczki papryczki, papryczkę chili oraz obraną i pokrojoną w paski cukinie, solimy
  • zupa 2. Gdy ziemniaki są już prawie miękkie dodajemy kostki rosołowe, łączymy z warzywami, wrzucamy listki laurowe oraz ziele angielskie oraz mięso
  • zaprawka 3. Pieczarki kroimy w plasterki i prużymy na rozgrzanym oleju, doprawiamy pieprzem oraz solą
    Grzyby po usmażeniu dodajemy do zupy, wlewamy przecier pomidorowy oraz zagęszczamy mąką rozrobioną w małej ilości wody, doprawiamy chili, chwilkę gotujemy
  • zupa 4. Zupa gotowa
    Smacznego
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Cukinia Łopatka Papryka Ziemniaki

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Gotowanie Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować