Zupa Laksa z grillowaną żółtą papryką i kurczakiem

0 (0 ocen)

  • 40 min
  • Dla 4 osób

Rozgrzewa swoją ostrością i naprawdę jest pyszna.

  • 40 min
  • Dla 4 osób

Składniki:

  • 300 g filet z kurczaka
    2 szt. marchewki
    2 szt. żółta papryka
    1-2 szt. ziemniaki
    1 szt cebula
    1 szt. papryczka chili
    50 g żółtej pasty curry Thai Pride
    ok. 1,5 l warzywnego wywaru
    200 g makaronu nitki
    olej do smażenia
    sól, pieprz
    bazylia
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Zupy Curry

Zupa laksa z grillowaną żółtą papryką i kurczakiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Żółtą paprykę umyć, przekroić, usunąć gniazda nasienne. Pokroić w szerokie paski. Grillować skórką do dołu na gorącej patelni do grilla, posmarowanej olejem Jak skórka papryki będzie przypalona, a papryka miękka. Zawinąć na parę minut w folie. Zdjąć skórkę, pokroić w kostkę.
  • 2. Marchewkę, ziemniaki i cebulę obrać. Warzywa i filet z kurczaka pokroić w kostkę. Delikatnie podsmażyć na patelni z olejem, dodać pastę curry, wymieszać. Następnie dodać gorący wywar, gotować ok. 15 min. Na koniec dodać pokrojoną grillowaną żółtą paprykę, przyprawić solą i pieprzem w/g gustu. Ponownie zagotować i wyłączyć. Blenderem zmiksować.
  • 3. Makaron nitki ugotować w/g instrukcji na opakowaniu. Zupę podawać z makaronem. Udekorować liśćmi bazylii oraz papryczką chili.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować