Zupa kurczak w warzywach

0 (0 ocen)

  • 1 min
  • Łatwy

To wyjątkowo prosta do przygotowania, kwaśna zupa. Jest smaczna, pożywna i z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obiad.

  • 1 min
  • Łatwy

Składniki:

  • Składniki podstawowe
    2 udka kurczaka - poporcjować
    100g ryżu
    2 garście świeżego szpinaku

    Składnik dodatkowy
    Mrożone warzywa – zupa ogórkowa z koperkiem

    Składniki robocze
    1 cebula
    Koperek
    Liść laurowym, ziele angielskie, ziarenka pieprzu
    Sól, pieprz
    Oliwa

Zupa kurczak w warzywach - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. W garnku rozgrzać oliwę, obrumienić na niej kawałki kurczaka z dodatkiem pokrojonej cebuli. Po chwili dodać ryż i mrożone warzywa, liść laurowy, kilka ziarenek ziela angielskiego i pieprzu. Zalać wodą, tak aby przykryła składniki. Gotować około 20-25 minut. Gdy warzywa, ryż i mięso będą miękkie, dodać 2 łyżki posiekanego koperku i szpinak. Doprawić do smaku solą i pieprzem. Zamieszać, chwilę pogotować i podawać.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy