Zupa kukurydziano - porowa z kurkami

0 (0 ocen)

  • 15 min

Przerabiam kurki do upadłego :-P od tygodnia nie jem już nic innego :)

  • 15 min

Składniki:

  • 2 gotowane a następnie grillowane kolby kukurydzy (może być 1 puszka kukurydzy)
    1 cała por
    2 serki topione - śmietankowe
    śmietana - 3 łyżki stołowe
    koszyczek kurek - ok. 0,5 kg
    1 ząbek czosnku
    1 mała cebula
    Zioła, u mnie : tymianek, rozmaryn, bazylia, natka pietruszki
    zioła przyprawowe: suszone pomidory z czosnkiem i bazyliąłyżka masła
    sól, pieprz

Zupa kukurydziano - porowa z kurkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Kurki myjemy i podsmażamy z czosnkiem i cebulą oraz porem na maśle. Zalewamy wodą i dodajemy kukurydzę.
  • 2. Gotujemy wszystko około 20 minut. Dodajemy serki topione i czekamy aż się rozpuszczą. Zdejmujemy garnek z ognia i dodajemy posiekane zioła oraz śmietaną.
  • 3. Doprawiamy solą i pieprzem oraz suszonymi pomidorami ( w formie przyprawy ziołowej).

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy

4.9 (176 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Zdobywca nagrody

Zupa porowa