Zupa kukurydziana

0 (0 ocen)

szybka i tania zupa

Składniki:

  • 1 puszka kukurydzy,
    1 ziemniak,
    ½ l bulionu,
    1/2 cebuli,
    2 łyżki śmietany 18%,
    2 łyżki masła,
    sól, pieprz,
    ¼ łyżeczki gałki muszkatołowej,
    pietruszka,
    słodka papryka

Zupa kukurydziana - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Cebulę i obranego ziemniaka kroimy w kostkę. W garnku rozpuszczamy masło, wrzucamy cebulę, podsmażamy, dodajemy kukurydzę wraz z zalewą, chwilkę podsmażamy, następnie dodajemy ziemniaka i bulion, gotujemy pod przykryciem 20-25 min. Doprawiamy do smaku solą, pieprzem i imbirem, dodajemy śmietanę. Gotową zupę blendujemy, rozlewamy na talerze, posypujemy posiekaną pietruszką i papryką.

Komentarze

Podobne przepisy