Zupa krupnik z suszonymi grzybami

0 (0 ocen)

  • 35 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Szybka zdrowa zupa

  • 35 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • Skrzydełko indycze
    Włoszczyzna
    4 średnie ziemniaki
    5 łyżek kaszy jęczmiennej
    6-7 suszonych grzybów prawdziwków
    Natka pietruszki do posypania
    Kostka rosołowa

Zupa krupnik z suszonymi grzybami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. 1. Ugotować wywar ze skrzydełka i włoszczyzny z kostką rosołową
    2. Dodać ziemniaki pokrojone w kostkę i opłukane grzyby
    3. Zasypać wypłukaną kaszą
    4. Gotować ok. 20 minut
    5. Posypać natką pietruszki

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy