Zupa krupnik z czosnkiem niedźwiedzim

2.75 (4 ocen)

  • 5 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Na pyszny przepis na zupę z lat mego dzieciństwa zapraszam na blog gdzie już czeka na was wszystko szczegółowo opisane

  • 5 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 3 porcje rosołowe kadłuby 350 g,
    2 małe marchewki,
    1 łyżka suszonej włoszczyzny,
    1 łyżka przyprawy uniwersalnej,
    1 garść pokrojonych liści pora,
    6 średnich ziemniaków,
    3 łyżki drobnej kaszy jęczmiennej,
    5 ziarenek ziela angielskiego,
    1 duży liść laurowy,
    1 łyżka suszonego czosnku niedźwiedziego,
    1 mały pęczek pokrojonej natki pietruszki,
    0,5 łyżeczki pieprzu naturalnego
Wystaw ocenę:

2.75 (4 ocen)

Zobacz również:

Zupy

Zupa krupnik z czosnkiem niedźwiedzim - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • zupa 1. Do garnka wlać 1,5 litra wody dodać porcje rosołowe, marchew i zagotować następnie na wolnym ogniu gotując dodać liście pora pokrojone, przyprawę uniwersalną i gotować do pół miękkości mięsa
  • zupa 2. Jak już mięso na porcjach jest prawię miękkie wtedy dodać ziemniaki oraz kaszę i nadal gotować na wolnym ogniu do ich miękkości jeśli będzie trzeba doprawić do smaku przyprawą uniwersalną
  • zupa 3. Jak już ziemniaki z kaszą są miękkie wtedy wsypać czosnek niedźwiedzi gotując z nim przez 5 minut na wolnym ogniu, po tym czasie dodać natkę pietruszki i także gotować 5 minut. Zdjąć z ognia i odstawić aby zupa nabrała smaku
  • zupa 4. Zupę obowiązkowo jak to u nas podałam z nasoloną cebulą, jeżeli ktoś lubi cebulę to polecam spróbować takiego połączenia
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Czosnek niedźwiedzi

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Gotowanie Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować