Zupa - krupnik - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.-ŻEBERKA UMYĆ POKROIĆ NA MNIEJSZE KAWAŁKI,GOTOWAĆ OK 40 MIN
-DODAJEMY KURCZAKA
-WARZYWA OBIERAMY KROIMY NA KOSTECZKĘ I DAJEMY DO MIĘSA
-WRZUCAMY : LIŚĆ LAUROWY KUCHAREK ,SÓL,PIEPRZ,LUBCZYK
-GOTUJEMY DO MIĘKKOŚCI
-ZIEMNIAKI KROIMY W KOSTKE I GOTUJEMY OSOBNO
-KASZE RÓWNIEŻ GOTUJEMY OSOBNO
-KASZE ODCEDZAMY NA SICIE PŁUCZEMY WODĄ I WRZUCAMY DO ZUPY RAZEM Z ZIEMNIAKAMI
-NA KONIEC DODAJEMY MAJERANEK I POKROJONĄ PIETRUSZKE ZIELONĄ
Porady
-ŻEBERKA GOTUJE DZIEŃ WCZEŚNIEJ ZUPA WCZEŚNIEJ JEST GOTOWA
-ŻEBERKA MOŻNA PODSMAŻYĆ I ZJEŚĆ Z ZIEMNIACZKAMI
-KURCZAKA OBIERAM I WRZUCAM DO ZUPY
Komentarze