ZUPA - KRUPNIK

0 (0 ocen)

  • 1 godz. 30 min

ZUPKA NA ŻEBERKACH I KURCZAKU

  • 1 godz. 30 min

Składniki:

  • -500 GR ŻEBEREK
    -PORCJA ROSOŁOWA Z KURCZAKA
    -4 MARCHEWKI
    -PÓŁ SELERA
    -TROSZKĘ SELERA NACIOWEGO
    -PIETRUSZKA KORZEN
    -3-4 ZIEMNIAKI
    -1 CEBULA
    -1 SZK KASZY JĘCZMIENNEJ
    - 2 LISTKI LAUROWE
    -SÓL,PIEPRZ DO SMAKU
    -1-2 ŁYŻECZKI KUCHAREK PRZYPRAWA DO ZUP , 1 ŁYŻECZKA MAJERANKU,LUBCZYKU
    -PIETRUSZKA ZIELONA

Zupa - krupnik - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. -ŻEBERKA UMYĆ POKROIĆ NA MNIEJSZE KAWAŁKI,GOTOWAĆ OK 40 MIN
    -DODAJEMY KURCZAKA
    -WARZYWA OBIERAMY KROIMY NA KOSTECZKĘ I DAJEMY DO MIĘSA
    -WRZUCAMY : LIŚĆ LAUROWY KUCHAREK ,SÓL,PIEPRZ,LUBCZYK
    -GOTUJEMY DO MIĘKKOŚCI
    -ZIEMNIAKI KROIMY W KOSTKE I GOTUJEMY OSOBNO
    -KASZE RÓWNIEŻ GOTUJEMY OSOBNO
    -KASZE ODCEDZAMY NA SICIE PŁUCZEMY WODĄ I WRZUCAMY DO ZUPY RAZEM Z ZIEMNIAKAMI
    -NA KONIEC DODAJEMY MAJERANEK I POKROJONĄ PIETRUSZKE ZIELONĄ

Porady

-ŻEBERKA GOTUJE DZIEŃ WCZEŚNIEJ ZUPA WCZEŚNIEJ JEST GOTOWA -ŻEBERKA MOŻNA PODSMAŻYĆ I ZJEŚĆ Z ZIEMNIACZKAMI -KURCZAKA OBIERAM I WRZUCAM DO ZUPY

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy