Zupa krupnik

0 (0 ocen)

  • 50 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Bardzo pyszna i sycąca zupa krupnik z dodatkiem kaszy i kolorowych warzyw. Moja druga ulubiona zupa z dzieciństwa, rozgrzeje nas w ponure chłodne dni.

  • 50 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 3 kości od schabu
    kawałek pora
    1/2 selera
    2 marchewki
    2 ząbki czosnku
    mała cebula
    korzeń pietruszki
    pietruszka zielona
    6 pełnych łyżek kaszy jęczmiennej drobnej
    sól i pieprz
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Zupy Krupnik

Zupa krupnik - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Do garnka wkładamy opłukane kości schabowe i zalewamy ok 3 litrami zimnej wody, stawiamy na kuchenkę. Do zupy dodajemy startą na tarce na dużych oczkach pietruszkę, marchewki, oraz selera, pora oraz czosnek i cebulę siekamy drobno. Gotujemy ok 35 minut. Pod koniec gotowania dodajemy kaszę i gotujemy do miękkości.
  • zupa 2. Pietruszkę zieloną siekamy drobniutko i dodajemy do zupy. Życzę smacznego.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Kasza jęczmienna

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować