Zupa krupnik

  • wyświetlono: 182 |
  • dodany do książki kucharskiej: 0 |
  • polecenia: 0

Bardzo pyszna i sycąca zupa krupnik z dodatkiem kaszy i kolorowych warzyw. Moja druga ulubiona zupa z dzieciństwa, rozgrzeje nas w ponure chłodne dni.

Anitka0804
  • 4 porcje
  • 50min
  • Łatwy

Składniki

3 kości od schabu
kawałek pora
1/2 selera
2 marchewki
2 ząbki czosnku
mała cebula
korzeń pietruszki
pietruszka zielona
6 pełnych łyżek kaszy jęczmiennej drobnej
sól i pieprz

Sposób przygotowania przepisu:

Zupa krupnik

  • 1. Do garnka wkładamy opłukane kości schabowe i zalewamy ok 3 litrami zimnej wody, stawiamy na kuchenkę. Do zupy dodajemy startą na tarce na dużych oczkach pietruszkę, marchewki, oraz selera, pora oraz czosnek i cebulę siekamy drobno. Gotujemy ok 35 minut. Pod koniec gotowania dodajemy kaszę i gotujemy do miękkości.
  • zupa2. Pietruszkę zieloną siekamy drobniutko i dodajemy do zupy. Życzę smacznego.

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Tagi

kasza jęczmiennakrupnikMama mnie nauczyłazupadla dzieciobiadzupydla rodzinyrozgrzewająca zupaprosta zupasmaczna zupasycąca zupazupa z kaszązupa krupnikkości schabowekolorowa zupaprzepis_miesiąca1000zupa na kościach schabowych

Komentarze

Podobne przepisy

krupnik

Dodane przez: marta625

Krupnik

Smaczna zupa z kaszą jaglaną

krupnik

Dodane przez: capri

krupnik

Kiedy byłam dzieckiem, nie przepadałam...

Krupnik

Dodane przez: anka1988

Krupnik

Zupa idealna na upały, dodatek...

 buraczkowy krupnik

Dodane przez: Koronowianka

BURACZKOWY KRUPNIK - ZUPA DIETETYCZNA

Jest to taki nie typowy barszczyk,...

Krupnik

Dodane przez: fuzja

Krupnik

W moim domu krupnik zawsze gotowała...

krupnik

Dodane przez: justi2401

Krupnik

Ile gospodyń, tyle wersji tej pysznej,...

TO CIĘ RÓWNIEŻ ZAINTERESUJE