Pyszna zupa krewetkowa, którą przygotujecie w 5 minut przed wyjściem do pracy, a w pracy wystarczy zalać ją wrzątkiem i poczekać 5 minut, aby wszystkie składniki się podgrzały.
10 min
Dla 1 osoby
Łatwy
Składniki:
100 g krewetki koktajlowej, użyłam takiej z solonej zalewy
garść makaronu ryżowego z tapioką i zieloną herbatą
kilka różyczek brokułu
marchewka żółta i pomarańczowa, obie pokrojone w zapałkę
fasola szparagowa, zblanszowana
mała czerwona cebula pokrojona w drobną kostkę
1/2 papryki czerwonej pokrojona w paski
1/2 chili
kawałek mango pokrojonego w kostkę
lubczyk
Zupa krewetkowa w orientalnym stylu - wersja instant - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Składniki na sos umieszczamy w słoiku. Dodajemy warzywa. Potrząsamy słoikiem, by sos połączył się z warzywami. Dodajemy krewetki, posiekany lubczyk i makaron. Słoik zakręcamy i zabieramy do pracy. W pracy zupę zalewamy wrzątkiem, czekamy 5 minut, żeby składniki się podgrzały i jemy.
Komentarze