Zupa krewetkowa w orientalnym stylu - wersja instant

0 (0 ocen)

  • 10 min
  • Dla 1 osoby
  • Łatwy

Pyszna zupa krewetkowa, którą przygotujecie w 5 minut przed wyjściem do pracy, a w pracy wystarczy zalać ją wrzątkiem i poczekać 5 minut, aby wszystkie składniki się podgrzały.

  • 10 min
  • Dla 1 osoby
  • Łatwy

Składniki:

  • 100 g krewetki koktajlowej, użyłam takiej z solonej zalewy
    garść makaronu ryżowego z tapioką i zieloną herbatą
    kilka różyczek brokułu
    marchewka żółta i pomarańczowa, obie pokrojone w zapałkę
    fasola szparagowa, zblanszowana
    mała czerwona cebula pokrojona w drobną kostkę
    1/2 papryki czerwonej pokrojona w paski
    1/2 chili
    kawałek mango pokrojonego w kostkę
    lubczyk

    sos:
    saszetka miso
    łyżeczka soku z limonki
    2 łyżki sosu sojowego
    łyżka mleka kokosowego
    kawałek startego imbiru
    mielona kolendra
    mielony kmin rzymski
    papryka słodka
    kurkuma
    pieprz kajeński
    pieprz czarny
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Zupy

Zupa krewetkowa w orientalnym stylu - wersja instant - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Składniki na sos umieszczamy w słoiku. Dodajemy warzywa. Potrząsamy słoikiem, by sos połączył się z warzywami. Dodajemy krewetki, posiekany lubczyk i makaron. Słoik zakręcamy i zabieramy do pracy. W pracy zupę zalewamy wrzątkiem, czekamy 5 minut, żeby składniki się podgrzały i jemy.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Dania do pracy

Podobne przepisy

To może cię zainteresować