Zupa krem ze szpinaku z grillowanym camebertem i grzankami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Szpinak dusimy na patelni razem z masłem (nie musimy go rozmrażać),do garnka dajemy pokrojona marchewke,pietruszkę,ziemniaki,cebulę i pora chwilę przesmażamy zalewamy wodą ok 2 litry ,po zagotowaniu dodajemy kostkę rosołową i szpinak .Gotujemy ok 20 min aż warzywa zmiękną dajemy przeciśniety czosnek.Gdy zupa trochę przestygnie blendujemy na gładką masę dodajemy śmietanę i jeżeli jest za gęsta to również wodę , doprawiamy solą i pieprzem.
Bułkę kroimy w kostkę i robimy grzanki na patelni(bez tłuszczu),camemberta kroimy w trójkąty i grilujemy na mocno nagrzanej patelni.Zupę nalewamy na wierzch kładziemy camemberta posypujemy gzrankami i zajadamy :)
Smacznego.
Porady
Zupę można podawać samą bez camemberta jest równie pyszna:).Możemy użyć śmietany kwaśnej jak i słodkiej ja dodałam kwaśnej
Komentarze