Zupa krem ze świeżych pomidorów

0 (0 ocen)

  • 30 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Pachnąca i świeża lekka zupa

  • 30 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • -1 kg dojrzałych pomidorów
    -1 duża cebula
    -4 ząbki czosnku
    -1l bulionu
    -sól, pieprz, słodka papryka
    -natka pietruszki
    -2-3 dag masła osełkowego

Zupa krem ze świeżych pomidorów - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Dokładnie umyć pomidory i pokroić na mniejsze kawałki (jeśli mają bardzo grubą skórkę, można wcześniej lekko je sparzyć i obrać). Obrać cebulę i czosnek i pokroić w kostkę. W garnku podgrzać oliwę, włożyć warzywa. Dodać masło i przyprawy. Zalać bulionem. Gotować, od czasu do czasu mieszając, aż wyparuje większość płynów. Delikatnie zmiksować blenderem. Na talerzu ozdobić natką pietruszki.

Komentarze

Podobne przepisy