Zupkę tą jadłam kiedyś w restauracji i postanowiłam ją odtworzyć - jest pyyyszna:)
Składniki:
- 2 opakowania zielonych szparagów
- ok 3/4 litra rosołu ( najlepiej z poprzedniego dnia ale może być z kostki)
- śmietana bądź gęsty jogurt naturalny typu greckiego
Zupa-krem z zielonych szparagów - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Szparagi myjemy, obieramy , odcinamy zdrewniałe końcówki i tniemy na małe kawałeczki. Wsypujemy wszystko do garnka i zalewamy rosołem, który ma tylko pokryć szparagi. Gotujemy do miękkości i miksujemy. Ja bardzo lubię zupy w których pływają jeszcze kawałeczki warzyw więc nie miksowałam dokładnie. Na wierzch dajemy kleksy ze śmietany lub jogurtu.
Porady
Jeśli zupa jest za rzadka - można zagęścić mąką ziemnniaczaną
Komentarze