Zupa-krem z zielonych szparagów

0 (0 ocen)

Zupkę tą jadłam kiedyś w restauracji i postanowiłam ją odtworzyć - jest pyyyszna:)

Składniki:

  • - 2 opakowania zielonych szparagów
    - ok 3/4 litra rosołu ( najlepiej z poprzedniego dnia ale może być z kostki)
    - śmietana bądź gęsty jogurt naturalny typu greckiego

Zupa-krem z zielonych szparagów - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Szparagi myjemy, obieramy , odcinamy zdrewniałe końcówki i tniemy na małe kawałeczki. Wsypujemy wszystko do garnka i zalewamy rosołem, który ma tylko pokryć szparagi. Gotujemy do miękkości i miksujemy. Ja bardzo lubię zupy w których pływają jeszcze kawałeczki warzyw więc nie miksowałam dokładnie. Na wierzch dajemy kleksy ze śmietany lub jogurtu.

Porady

Jeśli zupa jest za rzadka - można zagęścić mąką ziemnniaczaną

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy