ZUPA - KREM Z ZIELONEGO GROSZKU

4.5 (157 ocen)

Szybka i prosta w wykonaniu.

Składniki:

  • 2 puszki zielonego groszku konserwowego
    2 kostki rosołowe drobiowe (lub wywar z rosołu)
    1 serek topiony kremowy
    suszona, mrożona lub świeża natka pietruszki
    1 mała cebula, marchewka, pietruszka
    pieprz, sól do smaku
    makaron świderki
Wystaw ocenę:

4.5 (157 ocen)

Zobacz również:

Zupy Krem

Zupa - krem z zielonego groszku - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Wodę (1 litr) gotujemy z cebulą i dwoma kostkami rosołowymi.
    Po ugotowaniu wyjmujemy cebulę, marchew i pietruszkę - rozdrabniamy je blenderem, po czym dodajemy do wywaru. Zielony groszek wyjmujemy z puszki i odsączamy. Następnie rozdrabniamy go, a potem przecieramy przez sitko w celu pozbycia się łupinek z groszku.
    Na gotujący się wywar wrzucamy przetarty zielony groszek i serek topiony. Pozwalamy by krótko razem składniki się pogotowały. Aby rozpuścić do końca serek topiony używamy trzepaczki.
    Dodajemy posiekaną natkę pietruszki i doprawiamy solą oraz pieprzem do smaku.
    Makaron gotujemy według przepisu podanego na opakowaniu.

Porady

Można ją podawać z grzankami.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować