Zupa-krem z zielonego groszku

0 (0 ocen)

  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Ta pożywna i rozgrzewająca zupa smakuje mojej rodzinie.

  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:


  • - groszek mrożony: 45 gramów
    - kostki drobiowe: 2 sztuki
    - śmietana 30%: 0.5 szklanki
    - puree ziemniaczane (puree ziemniaczane w proszku): 3 łyżki
    - grzanki: 1 opakowanie
    - sół, vegeta: 1 szczypta

Zupa-krem z zielonego groszku - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Zupa-krem z groszku 1. Do 1 litra wody wkruszmy 2 kostki drobiowe.Zagotujemy.
  • Zupa-krem z groszku 2. Groszek przelewamy wodą i wsypujemy do bulionu,gotując 3 min.
  • 3. Zabielamy to śmietaną,gotujemy jeszcze 2 min. i zdejmujemy z ognia.
  • 4. Ciepłą zupę miksujemy wsypując stopniowo puree ziemniaczane.Doprawiamy vegetą i solą do smaku.
  • Zupa -krem z groszku 5. Rozlewamy do miseczek i posypujemy na wierzchu grzankami.

Komentarze

Podobne przepisy