Zupa krem z zielonego groszku

0 (0 ocen)

  • 45 min
  • Dla 3 osób
  • Łatwy

Pyszna zupa która urzeka swym wyjątkowym kolorem i zachwyca smakiem.

  • 45 min
  • Dla 3 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 450 g zielonego mrożonego groszku,
    2 średnie ziemniaki,
    1/2 średniej pietruszki,
    mały kawałek selera
    1/2 małej cebuli
    sól i pieprz
    łyżeczka masła
    750 ml bulionu warzywnego
    3 łyżki śmietany

Zupa krem z zielonego groszku - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Pietruszkę, seler zetrzeć na tarce o dużych oczkach. Cebulę pokroić w kostkę i podsmażyć na łyżeczce masła. Ziemniaki pokroić w kostkę i zalać bulionem. Następnie dodać seler, pietruszkę, podpieczoną cebulą i gotować około 15 minut. Następnie dodać mrożony zielony groszek i gotować jeszcze 10 minut aż groszek zmięknie. Zupę doprawić do smaku solą oraz pieprzem i zmiksować do uzyskania gładkiej konsystencji. Podawać z kleksem śmietany.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy