Pyszna zupa która urzeka swym wyjątkowym kolorem i zachwyca smakiem.
45 min
Dla 3 osób
Łatwy
Składniki:
450 g zielonego mrożonego groszku,
2 średnie ziemniaki,
1/2 średniej pietruszki,
mały kawałek selera
1/2 małej cebuli
sól i pieprz
łyżeczka masła
750 ml bulionu warzywnego
3 łyżki śmietany
Zupa krem z zielonego groszku - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Pietruszkę, seler zetrzeć na tarce o dużych oczkach. Cebulę pokroić w kostkę i podsmażyć na łyżeczce masła. Ziemniaki pokroić w kostkę i zalać bulionem. Następnie dodać seler, pietruszkę, podpieczoną cebulą i gotować około 15 minut. Następnie dodać mrożony zielony groszek i gotować jeszcze 10 minut aż groszek zmięknie. Zupę doprawić do smaku solą oraz pieprzem i zmiksować do uzyskania gładkiej konsystencji. Podawać z kleksem śmietany.
Komentarze