Zupa krem z warzyw korzeniowych

wyświetlono: 118 | dodany do książki kucharskiej: 2 | polecenia: 0

Zdrowa i pyszna gęsta zupa z pietruszką, serem i marchwią. Jest lekka i małokaloryczna.

opublikowany: 09.06.2022
Udostępnij Pinterest
  • dla 4 osób
  • 40 min
  • Łatwy

Składniki:

  • Seler - 1 nieduży
    Pietruszka - 10szt
    Marchew - 3szt
    Ziemniaki - 2szt
    Bulion
    Przyprawy: sól, pieprz ziołowy, papryka słodka, chilli
Ocena:

(średnia 4 z 1 głosów)

Zupa krem z warzyw korzeniowych - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Warzywa dokładnie myjemy. Selera i ziemniaki obieramy. Marchew i pietruszkę możemy obrać, ale nie jest to konieczne. Ja używam warzyw ze skórką. Kroimy na kawałki.
    Warzywa wkładamy do garnka. Zalewamy bulionem (lub wodą) około 3 cm nad poziom warzyw. Gotujemy, aż warzywa będą miękkie. Rozdrabniamy blenderem na gładko. Doprawiamy solą, pieprzem ziołowym, papryką i chilli. W razie potrzeby dodajemy wody, aby zupa nie była za gęsta.
    Zupę podajemy samą lub z dodatkami - grzankami, kulkami ptysiowymi, prażonymi ziarnami.
Dodaj do książki kucharskiej
Wyślij Udostępnij Podziel się Wyślij

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Komentarze

Podobne przepisy

Dodane przez: BABECZKA 35 bgg (Kopiowanie)

Zupa-krem z warzyw.

Smaczna i zdrowa.

kategoria: Zupy zupa krem krem opublikowany: 20.03.2014 | wyświetlono: 15202 Książki kucharskie: 0 | Polecenia: 1
Dodane przez: Kasja1986 Kasja1986

Zupa z kiszonych warzyw korzeniowych

Jeśli lubicie kapuśniak, kwaśnicę lub zupę ogórkową to zupa z kiszonek jest idealną propozycją dla was.

kategoria: Zupy opublikowany: 04.12.2017 | wyświetlono: 1303 Książki kucharskie: 0 | Polecenia: 0
Dodane przez: SprytnaChochla Sch

Zupa krem z pieczonych warzyw (z dynią)

Gęsta zupa pełna jesiennych smaków - dyni, marchewki, kapusty.

kategoria: zupa krem zupa krem z dyni opublikowany: 18.02.2022 | wyświetlono: 61 Książki kucharskie: 0 | Polecenia: 0

TO CIĘ RÓWNIEŻ ZAINTERESUJE