Zupa krem z selera i pasternaku

0 (0 ocen)

Zdobywca nagrody

  • 40 min

Smaczna i bardzo aromatyczna zupa krem.

  • 40 min

Składniki:

  • SKŁADNIKI PODSTAWOWE:
    1 duży korzeń selera
    jogurt naturalny
    2 plastry szynki wieprzowej (wędlina)

    SKŁADNIK DODATKOWY:
    1 pasternak

    SKŁADNIKI ROBOCZE:
    listek laurowy
    ząbek czosnku
    sól
    pieprz
    olej do smażenia

    DEKORACJA:
    kromka chleba
    listki laurowe
    listki selera
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Zupy Zupa krem

Zupa krem z selera i pasternaku - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Seler i pasternak obrać, pokroić na mniejsze kawałki.
    W rondelku rozgrzać ok. łyżkę oleju i podsmażyć warzywa.
    Zalać wodą, dodać listek laurowy, ząbek czosnku i gotować do miękkości warzyw.
  • 2. Szynkę pokroić w paseczki i usmażyć na złoto brązowy kolor na suchej patelni.
  • 3. Do zupy dodać 2 łyżki jogurtu, doprawić solą i pieprzem i zblendować na gładki krem. Udekorować odrobiną jogurtu i chipsami z szynki.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Niskokaloryczna

Podobne przepisy

To może cię zainteresować