Zupa krem z selera

4.99 (154 ocen)

  • 60 min

szybka, pyszna i aromatyczna

  • 60 min

Składniki:

  • 2 duże selery
    4 duże ziemniaki
    1 średnia cebula
    1 litr dowolnego bulionu
    2 łyżki masła
    1 łyżeczka oleju
    200 ml śmietanki 30%
    sól, pieprz, gałka muszkatołowa (do smaku)
Wystaw ocenę:

4.99 (154 ocen)

Zobacz również:

Zupy Zupa krem

Zupa krem z selera - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Masło i olej rozgrzewamy w garnku, dorzucamy obrane i pokrojone warzywa i obsmażamy. Następnie dolewamy bulion i gotujemy aż warzywa będą miękkie. Miksujemy bardzo dokładnie blenderem, dodajemy przyprawy i śmietankę; szybko zagotowujemy i wyłączamy.
  • 2. Grzanki - 4 kromki chleba tostowego kroimy w kostkę, a następnie suszymy na rozgrzanej patelni bez tłuszczu (oczywiście stale mieszając).
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Seler

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować