Zupa-krem z ryby z białym winem

0 (0 ocen)

  • 60 min

Zawsze twierdziłam ,że nie lubię zupy rybnej, do czasu gdy zrobiłam tą.

  • 60 min

Składniki:

  • 0,5 kg. ryby np dorsza
    - 2 duże marchewki
    - 1 pietruszka (korzeń i nać)
    - 2 ziemniaki
    - kawałek selera i pora
    - sok z połówki cytryny
    - łyżka koncentratu pomidorowego
    - 100ml. białego wytrawnego wina
    - 2 ząbki czosnku
    - sól, pieprz, liść laurowy

Zupa-krem z ryby z białym winem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Warzywa obieramy i gotujemy do miękkości, 5minut przed zdjęciem z ognia wrzucamy rybę. Odcedzamy wywar, wyjmujemy rybę a resztę składników miksujemy po czym znów zalewamy wywarem wstawiamy na ogień. Dodajemy wino, koncentrat, sok z cytryny, przyprawy, czosnek przepuszczony przez praskę i rozdrobnioną na kawałki rybę. Zostawiamy na 5minut na małym ogniu i gotowe. Podajemy gorącą z grzankami lub bagietką.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy