Zupa krem z pomidorków koktajlowych

0 (0 ocen)

  • 60 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Takie wprowadzenie do nowalijek pomidorowych. Boskie połączenie, wręcz idealne bazylii, pomidorów i sera.

  • 60 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 1,5 kg pomidorków koktajlowych
    2 szalotki
    2 ząbki czosnku
    5 łyżek oliwy z oliwek
    2 chabazie bazylii
    1/2 szklanki startego parmezanu
    szczypta cukru

    Dodatkowo:

    starty parmezan
    bazylia
    pieprz
    grzanki

Zupa krem z pomidorków koktajlowych - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Zupa krem z pomidorków koktajlowych 1. Szalotki i czosnek siekamy. W rozgrzanym rondlu szklimy szalotkę, po chwili dodając czosnek i bazylię.
    Kilka chwil, po uzyskaniu aromatu, wrzucamy pomidorki. Dusimy pod przykryciem przez 30 minut.
    Przecieramy przez sito. Dodajemy stary parmezan. Podgrzewamy do momentu roztopienia sera.
    Do smaku doprawiamy cukrem i pieprzem.
    Podajemy z posiekaną bazylią, startym parmezanem i grzankami.

Komentarze

Podobne przepisy