Zupa krem z pokrzywy i szpinaku

0 (0 ocen)

  • 30 min

Pyszna i bardzo zdrowa zupka z dodatkiem jajka.

  • 30 min

Składniki:

  • Małe opakowanie szpinaku, duża garśc młodej pokrzywy, 3-4 ząbki czosnku
    Bulion drobiowy w kostce, 3 ziemniaki, 1 marchew, 1 pietruszka w korzeniu, 1 seler , sól, pieprz , przyprawa uniwersalna, jajko, masło 3-4 łyżki

Zupa krem z pokrzywy i szpinaku - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Szpinak umyć osuszyć , pokroić. Pokrzywę umyć i sparzyć gorącą wodą, posiekać. Na patelni rozgrzać masło wrzucic szpinak i pokrzywę, wcisnąć czosnek, chwilkę poddusić.
    Do garnka wlać ok 3 litra wody, dać bulion ziemniaki i warzywa, dodać szpinak z pokrzywą ,całość gotować ok: 30 minut do miękości warzyw. Zmiksować, podawać z ugotowanym jajkiem i chrupiącą grzanką

Komentarze

Podobne przepisy